80% din infectări și aproape 93% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, anunță INSP

1 lună in urmă 26

80.4% din infectările cu coronavirus și 92.8% din decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

5% dintre decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă, adică doar cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al INSP privind evoluția pandemiei. Prin urmare, 2.2% dintre decese s-au înregistrat la persoane vaccinate cu schema completă.

În săptămâna 30 august – 5 septembrie, 37.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava, iar 35.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, București, Timiș, Constanța și Iași.

De la începutul pandemiei până în prezent:

• 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
• 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.4% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Săptămâna trecută au fost realizate cele mai multe teste pentru COVID de la începutul pandemiei, peste 250.000, majoritatea fiind teste rapide. A crescut și rata de pozitivare a acestora, apropiindu-se de 5%.

Citește și

INSP confirmă transmiterea comunitară susținută în România a variantei Delta a coronavirusului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă