70 de persoane evacuate după o detarizare într-un bloc din Timișoara. Oamenii caută un loc să înnopteze

1 lună in urmă 3

70 de persoane, între care 12 copii, au fost evacuate marți seara dintr-un bloc din Timișoara pentru că în imobil s-a simțit un miros suspect. În clădire a avut loc o o acțiune de deratizare la subsol, unde funcționează o cofetărie. Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112.

Timișorenii au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale. La locul incidentului a sosit și un echipaj de specialiști în accidente chimice sau radiologice. 

Ministrul Sănătății trimite o echipă de control la Timișoara

Ministerul Sănătății a ordonat o anchetă în cazul blocului evacuat din cauza unui miros puternic. De asemenea, primarul Dominic Fritz a vorbit cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului. 70 de persoane au fost evacuate marți seara după ce la parterul blocului a fost făcută deratizare.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă