70 de oameni, evacuați dintr-un bloc din Timișoara, după o dezinsecție la parterul imobilului. Ministrul Sănătății a dispus un control la DSP Timiș

1 lună in urmă 1

În cursul zilei de marți, în spațiul unei societăți comerciale de la parterul blocului din Calea Șagului din Timișoara, a fost efectuată o acțiune de dezinsecție. La câteva ore după, locatarii imobilului au simțit un miros înțepător și au apelat numărul de urgență.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator, a transmis ISU Banat.

Potrivit celor de la ISU, s-a decis evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane: 58 adulţi şi 12 minori.

Oamenii povestesc că au simțit un miros înțepător chiar și la etajul 8 al scării de bloc, deși dezinsecția s-a făcut la parter.

„Am simțit mirosul și atunci ne-am speriat, că au venit pompierii peste noi. Ne-au scos afară pe toată lumea, cu copii mici, ne ține de o oră. Ce să faci, cine o greșit să plătească”, a povestit o femeie. 

70 de oameni, evacuați dintr-un bloc din Timișoara, după o dezinsecție la parterul imobilului. Ministrul Sănătății a dispus un control la DSP TimișOamenii au fost evacuați din bloc

„S-a presupus că au dat cu gaze la Codrina, ca să dezinfecteze. Atât știm. La etajul 10 n-am simțit niciun miros, alții da. Acum nu știu, așteptăm să intrăm și noi înăuntru cumva. De la ora 21 stăm afară”, a spus o altă locatară. 

„Am simțit miros în bucătărie, era un miros de cauciuc ars, așa puternic, stau la etajul 8”, a adăugat altă femeie. 

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, pe scara blocului nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale, dar la parter, unde este cofetăria în care s-a făcut dezinsecția, aparatul a înregistrat depășiri ale unui insecticid CY10. 

Subprefectul de Timiș și viceprimarul Timișoarei au mers la fața locului.

„Cei de la ISU nu vor pleca până nu vor curăța acest spațiu de la parter. Apoi se vor mai face verificări pe casa scării, inclusiv până la etajul 10, să vedem dacă mai persistă mirosul. Nu vrem să riscăm. E un deranj, le vom spune la ce hotel să se deplaseze, probabil că dimineața se vor putea întoarce”, a spus subprefectul de Timiș.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, edilul Timișoarei Dominic Fritz.

Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu 3 microbuze, în unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Timișoarei și ISU Timiș

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus un control la DSP Timiș

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, în această seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de dezinsecție”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă