7 sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea inimii la bătrânețe

1 lună in urmă 36


O bună sănătate a inimii la bătrânețe depinde, în mare măsură, de luarea deciziilor corecte la tinerețe. Evitarea obiceiurilor dăunătoare este cea mai bună opțiune pentru a-ți menține inima în formă!


De-a lungul anilor, fiziologia inimii suferă modificări negative. Totodată, un număr semnificativ de persoane în vârstă suferă și de alte boli, iar bolile de inimă dobândesc caracteristici diferite și adesea nu răspund la tratamentele convenționale. Iată cum poți preveni problemele cardiace, adoptând un stil de viață sănătos!


Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia. 

Cum să ai grijă de sănătatea inimii la bătrânețe


1. Activitate fizică


Exercițiul fizic regulat este regula de aur pentru menținerea sănătății inimii la bătrânețe. Discută cu medicul tău curant și alegeți împreună care este cea mai adecvată formă de mișcare pe care să o practici cu regularitate. Poate fi mers alert pe jos, alergare, exerciții la sală etc. Este nevoie de cel puțin 30 de minute de activitate fizică zilnic. 


2. Renunță la fumat


Tutunul contribuie la deteriorarea pereților arterelor. Renunțarea la fumat, indiferent de vârstă, reduce în timp riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer. Vestea bună este că organismul se poate regenera de unul singur, doar renunțând la tutun.


3. Dietă sănătoasă și reglarea greutății


Redu consumul de grăsimi trans și grăsimi saturate, precum și de zaharuri rafinate și sare. În același timp, mănâncă multe fructe și legume bogate în fibre, plus proteine sănătoase, cum ar fi pește și carne de pasăre fără piele. Menținerea unei greutăți sănătoase este foarte importantă pentru a evita problemele de sănătate ale inimii la bătrânețe.


4. Ține sub control factorii de risc


Trei dintre factorii care afectează negativ sănătatea bună a inimii sunt: nivelul ridicat de colesterol, zahărul din sânge și tensiunea arterială. Toate acestea trebuie controlate, deoarece pot provoca boli, dar constituie și factori de risc pentru apariția bolilor de inimă.


5. Nu abuza de alcool


Alcoolul are un impact negativ asupra sănătății bune a inimii la bătrânețe. Ca și cantități recomandate, femeile pot consuma maximum o băutură pe zi, iar bărbații, maximum două. 


6. Gestionează stresul


Stresul este dușmanul sănătății fizice și mentale. Cel mai bun mod de a-l elimina sunt plimbările în aer liber, exercițiile fizice, practicile de relaxare, conversațiile bune, hobby-urile etc. O minte calmă duce adesea la un corp sănătos.


7. Fă controale regulate


Este important să mergi regulat la medic pentru controale. Există patologii care nu au simptome foarte evidente sau pronunțate. De asemenea, orice boală este mult mai ușor de gestionat dacă este detectată în stadii incipiente. Toate acestea pot fi realizate numai cu vizite regulate la medic.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă