7 scurte » Unde sunt fanii FCSB care strigau că Dinamo merită să fie retrogradată?

5 luni in urmă 21

1. Meciul de diseară e un examen cum n-a mai avut nicio altă echipă românească în Europa. Fără antrenori, fără 7 titulari și cu frica-n sân că tot sezonul se poate ruina înainte de-a începe cu adevărat. Va fi un test de maturitate, de tărie de caracter. Și de noroc. Iar astea n-au lipsit niciodată echipei care își revendică rădăcinile din Steaua. 

2. În astfel de seri se nasc poveștile frumoase sau personajele adevărate. E cel mai potrivit moment pentru ca Dennis Man și Florinel Coman să-și ducă echipa în spate, să o califice și să arate de ce li se tot agață de tricou sume cu multe zerouri sau porecle celebre. 

3. Cel mai frumos ar fi însă ca FCSB să fie calificată de Adrian Petre. Pentru că așa cum și nouă ne trebuie câte-un luft ca să avem din ce învăța (aici - detalii despre eroarea de ieri), așa și Gigi Becali are nevoie de câte un deget care să-i bată, simbolic, obrazul. Deși el n-a dat niciodată semne că ar vrea să învețe. 

4. Dincolo de numele din prim-plan, e și o șansă pentru cei care își tot așteaptă rândul. Ducan, Simion, Robert Ion, Horșia, vă caută afirmarea, sunteți prezenți? 

5. FCSB a fost, prin vocea patronului, clubul cu cel mai pro-competiție discurs. "Cine e bolnav să stea acasă, iar cine e sănătos să joace fotbal! Ce facem acum, oprim meciurile? Nu, nu! Ești pozitiv? Stai acasă! Ai 9 cazuri la o echipă? La revedere, ai pierdut campionatul. Bagi copiii de 17 ani, 15 ani. Ce ne interesează pe noi? Cine moare, moare! Cine trăiește, la muncă și la fotbal". Iată, așa arată karma model 2020.

6. Din aceeași serie: "Ce, eu sunt câine să-mi pun botniță? Eu nu port mască pentru că mă duc la Sfântul Maslu și la Liturghie în fiecare zi. Dacă mă ung în fiecare vineri cu mirul Sfântului Duh sfințit și dacă mă împărtășesc cu Sângele și cu Trupul lui Iisus, nu mi-e frică nici de 7 miliarde de COVID". Aparent, sfinții au jurisdicție doar asupra lotului FCSB din Liga 1. Pentru Europa League n-au mai avut zvâc. 

6. Oricând te poți trezi în locul celui pe care vrei să-l strivești. Cei care erau în avangarda acuzațiilor - "Dinamo merită să retrogradeze, nu contează că are 5 meciuri mai puțin! E vina lor, de ce n-au avut grijă să nu se îmbolnăvească?" - sunt acum dincoace de gard - "N-ar fi corect ca FCSB să fie eliminată la masa verde din Europa, cu ce sunt de vină jucătorii că s-au îmbolnăvit? I se putea întâmpla oricui. UEFA ar trebui să amâne meciul". Moderația e întotdeauna preferabilă extremelor. Dar mai repede se descoperă un vaccin pentru o pandemie decât se poate găsi empatie în fotbalul românesc. 

Reacția lui Clotilde Armand, după ce a fost jignită de un agent de pază. „Panaramă!„ Momentul a fost filmat

Libertatea

Playtech: 'România va fi cucerită de Rusia' - Previziunea îngrijorătoare care urmează să vină peste câteva luni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă