65.000 de elevi risca sa ramana cu medii neincheiate pe semestrul I pentru ca nu au putut participa la cursurile online

1 lună in urmă 2

Un numar de 65.000 de elevi se afla in situatie de risc de neincheiere a mediei pe semestrul I din cauza imposibilitatii de a avea acces la resursele tehnologice.

Inchiderea scolilor in contextul pandemiei de Covid-19 a adancit inegalitatile dintre copii si a ingreunat, sau chiar a impiedicat accesul la educatie pentru peste 600.000 de copii, care nu au avut acces la scoala online.

In acest context, pentru scaderea riscului abandonului scolar, Ministerul Educatiei a dispus recent masuri de educatie remediala, prin intermediul programului national pilot de tip "Scoala dupa scoala", insa doar un sfert dintre cei care au nevoie s-au inscris la cursuri.

"Trebuie sa recunoastem ca sunt probleme generate de predarea online, au fost pierderi generate de deficientele de acces la net sau echipamente, formarea cadrelor didactice. Am insistat ca orele remediale sa se faca cu prezenta fizica", a declarat ministrul Sorin Cimpeanu pentru Digi24.

Citeste si:

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ala e!" Acuzatii dure si din partea KremlinuluiTopul reactiilor adverse la cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate in Uniunea Europeana. Tabel comparativFostul baron PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit o noua condamnare: Opt ani de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a fundatiilor Fantasio si Thalia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă