60 de doze de vaccin anti-COVID, distruse la Petroșani. Ce a greșit asistenta care le-a manevrat

1 lună in urmă 1


Un număr de 60 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost compromise la un centru de vaccinare din Petroşani, după ce o asistentă comunitară a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu în frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea.


Flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 8.00, în toate centrele din judeţ.


Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, citat de Agerpres, asistenta a băgat flacoanele în congelator și le-a lăsat timp de 18 ore la minus 19 grade Celsius. Ele ar fi trebuit puse în frigider.


Acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere.

Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara:

Asistenta comunitară care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.


La centrul respectiv din Petroşani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic, a relatat Agerpres.


Spre deosebire de asistenta din Petroșani, care a greșit fără intenție, în SUA, un angajat al unui centru medical din Wisconsin a recunoscut că a distrus intenționat mai multe doze de vaccin.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă