559 de zile şi 800 de milioane de euro. Detaliile "stadionului viitorului" pe care va juca Real Madrid

1 lună in urmă 20

  • UCL, play-off: Dinamo Zagreb - Sheriff, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL, play-off: Șahtior Donețk – Monaco, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Partida Real Madrid-Celta Vigo este programată pe 11 septembrie 2021, de la ora 17:15, pe stadionul Santiago Bernabeu şi va putea fi urmărită în direct la Digi Sport şi pe siteul digisport.ro de către abonaţii RCS-RDS.

559 de zile de aşteptare şi 800 de milioane de euro au costat Real Madrid pentru a avea un stadion care să-i aducă venituri imense

Revenirea albilor se produce după un an şi jumătate de la autoexilul pe arena Alfredo Di Stefano, în baza de pregătire a echipei. Venirea pandemiei şi suspendarea campionatelor au permis avansarea lucrărilor într-un ritm mai susţinut decât în mod normal.

Florentino Perez s-a ţinut de cuvânt şi proiectul se termină, deşi nu în totalitate, mai repede decât era preconizat la aprobarea planurilor de renovare, adică finalul anului 2022.

Costurile sunt şi ele altele pentru că s-a lucrat şi cu aproape 1.000 de oameni şi s-a ajuns la o cheltuială de aproximativ 800 de milioane de euro, deşi bugetul iniţial era de 525 de milioane!

Animalele nu filmează nunți sau botezuri, ci viața lor plină de aventură! Hai în Digi Online să vezi Animale cameramani, azi de la 21:00, numai pe Digi Animal World!

Cu Celta Vigo vor putea intra doar 32.000 de spectatori pentru că în Spania prezenţa permisă pe arene se ridică la 40 la sută din capacitate. Oricum, lucrările nu sunt complet terminate şi până la finalul anului capacitatea care poate fi folosită este de 50 la sută.

  • Spre deosebire de Barcelona, care se confruntă cu mari probleme financiare, Real a înregistrat un profit de aproape 900.000 de euro.

Noul Santiago Bernabeu va avea gazon şi acoperiş retractabile

Gazonul va fi unul retractabil. Acesta s-a montat deja vara trecută. Tot retractabil va fi și acoperișul, iar toată fațada va arăta cu totul altfel, din metal. Construirea acoperişului retractabil va proteja suprafaţa de joc de precipitaţii, însă nu acesta e considerat principalul plus al proiectului, ci faptul că Realul va putea vinde mai mult spaţiu publicitar, iar pe noul acoperiş va putea fi incripţionat numele unui eventual nou sponsor.

"Va fi cel mai bun stadion din lume", susţine Florentino Perez. Un cub gigantic cu ecrane, cu vizibilitate de 360 de grade, va fi montat, iar capacitatea va fi de 80.000 de locuri.

Arena va dispune şi de un gazon sintetic retractabil pentru a putea găzdui partide de fotbal american. Acest lucru îi atrage pe responsabilii NFL, astfel încât este foarte probabilă disputarea unor "Madrid Games", care vor spori veniturile.

Gazonul de fotbal va fi aşezat pe un sistem cu şine şi va putea fi scos complet din stadion. În perioada în care nu trebuie pregătit pentru joc, va fi ţinut într-un fel de seră cu umiditate şi lumină necesare. Sub el va fi terenul cu gazon artificial pe care se vor putea disputa alte sporturi sau activităţi care să aducă profit.

Galerie Foto

Etichete: real madrid , noul santiago bernabeu , stadion real madrid , costuri noul santiago bernabeu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă