53 de marinari dispăruți, după scufundarea unui submarin indonezian în largul coastelor insulei Bali

2 săptămâni in urmă 12

KRI Nanggala 402, un submarin care face parte din Marina Indoneziană, a dispărut miercuri, 21 aprilie, în largul coastelor insulei Bali. 53 de marinari se aflau la bord, notează CNN. În operațiunile de căutare au fost mobilizate nave din Australia și Singapore.

Ultima dată când echipajul și-a anunțat poziția a fost la aproximativ 95 de kilometri de coastele Insulei Bali din Oceanul Indian. Submarinul, care efectua un exercițiu militar, a dispărut de pe radar după miezul nopții.

Un purtător de cuvânt militar a sugerat că submarinul s-a scufundat și ar putea fi pe fundul mării, la o adâncime de aproximativ 700 de metri.
El a spus că autoritățile speră că echipajul este în siguranță, dar a recunoscut că situația ar putea fi fatală la acea adâncime.

Armata indoneziană a trimis nave de salvare în zona accidentului. Guvernele din Australia și Singapore încearcă să ajute la localizarea submarinului.

Submarinul afectat a fost construit de compania germană Howaldtswerke-Deutsche Werft, în 1977. Potrivit producătorului, citat de Bild, ar fi trebuit să iasă din uz în 2011.

KRI Nanggala (402) are 60 de metri lungime și se deplasează cu o vitează maximă de 25 de noduri (46 de kilometri pe oră).

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă