500 de metri de plase ilegale de pescuit confiscate în Delta Dunării de comisarii Gărzii de Mediu

2 săptămâni in urmă 14

Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au confiscat, la finele săptămânii trecute, 500 de metri de plase ilegale de pescuit, iar zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii, într-o acţiune antibraconaj desfăşurată pe Lacul Razelm, informează instituţia de control, într-un comunicat transmis marți.

„Acţiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol şi s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri. Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată, conform legislaţiei, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Totodată, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate şi mai multe zeci de exemplare de puieţi din speciile crap şi şalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural.

În 16 noiembrie este celebrată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) este primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO.

sursa foto: Cristian Andrei Leonte/ Info Sud-Est

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă