5 plantații de canabis, descoperite într-o comună din Iași. Opt persoane au fost reținute

1 lună in urmă 35

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 15:53

53 citiri

5 plantații de canabis, descoperite într-o comună din Iași. Opt persoane au fost reținute

Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de droguri de mare risc, în urma percheziţiilor fiind descoperite cinci culturi de canabis înntr-o comună ieşeană.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, au făcut 14 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal care vizează traficul de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, persoanele implicate în dosar ar fi abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea acestora, fie la importul din afara ţării.

O parte din persoanele cercetate ar fi alimentat de mai mult timp pieţele de canabis din Iaşi şi din alte judeţe limitrofe, realizând profituri substanţiale.

În urma percheziţiilor, în comuna ieşeană Şipote au fost identificate cinci culturi de cannabis dintre care patru indoor.

Totodată, au fost găsite aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (haşiş), 460 de plante cannabis totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, cinci cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înfiinţarea şi întreţinerea culturilor indoor şi fertilizanţi.

De asemenea, s-au confiscat 54.000 de euro, 61.000 de lei şi 20 de telefoane mobile.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a opt persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Iaşi, cu propunerea emiterii mandatelor de arestare. Cercetările în acest caz continuă.

Citeste si:

Țara din Europa care legalizează folosirea recreativă a canabisului. Va fi autorizată cultivarea la domiciliu

Prima țară europeană care urmează să autorizeze cutivarea canabisului la domiciliu şi consumul acestuia în sfera privată, o practică deja tolerată în Europa, este Luxemburgul, potrivit...

Cum au ajuns femeile în fruntea cartelurilor de droguri din America Latină. Povestea traficantei supranumite „El Chapo” de Guatemala

Pe 18 februarie 2011, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale din Ciudad Pedro de Alvarado, un orăşel de graniţă din Guatemala, Mayra Lemus lua prânzul la hotelul Los Cuernos. Lemus...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă