5.000 de persoane au făcut teste COVID rapide înainte de primul concert din Barcelona fără distanțare socială de la începutul epidemiei

3 săptămâni in urmă 3

Iubitorii muzicii au participat sâmbătă seara în Palau Sant Jordi din Barcelona la concertul formației spaniole Love of Lesbian, după ce au efectuat teste COVID, purtând măști de protecție pe față, dar fără să respecte regulile de distanțare socială, într-un test efectuat de autorități pentru a vedea eficiența măsurilor, a relatat Euronews.

Înainte de a participa la concert, cei aproximativ 5.000 de oameni au fost supuși unui test antigen de COVID-19, care oferă rezultate mult mai rapide decât testul PCR utilizat pe scară largă, iar cei care au avut rezultat negativ au putut să intre în sala
Palau Sant Jordi din Barcelona.

5.000 de persoane au făcut teste COVID rapide înainte de primul concert din Barcelona fără distanțare socială de la începutul epidemieiFoto: Profimedia

Totuși, persoanelor cunoscute cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu vină la concert.

Cei care și-au cumpărat bilet au avut de ales între trei locații din Barcelona unde au făcut un test rapid antigenic în dimineața concertului. Prețul biletului a inclus testul și o mască de față de înaltă calitate pe care oamenii au trebuit să o poarte, a relatat Euronews.

Organizatorii spun că este primul eveniment comercial de această amploare organizat în Europa în timpul epidemiei.

First crowded concert in Spain amid Covid pademicIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

În acest timp, Spania a limitat adunările la maximum patru persoane în spații închise, dar concertul din capitala Cataluniei este un test pentru a vedea cât de eficiente sunt măsurile în vigoare.

În decembrie 2020, concert-test pe un număr mai mic de oameni

Concertul de astăzi, 27 martie, a fost organizat de autoritățile locale și de experții Fundației Barcelona pentru lupta împotriva SIDA și a bolilor infecțioase. În decembrie 2020, a mai fost organizat un concert similar, dar pe un număr de numai 500 de persoane.

Evenimentul organizat acum trei luni într-o sală de concerte din Barcelona a fost unul experimental, pentru a vedea cum pot fi reluate astfel de evenimente fără răspândirea cazurilor de COVID, iar rezultatul a fost încurajator.

1.000 de oameni cu vârste între 18 și 59 de ani s-au oferit să participe, toți au fost testați cu teste rapide și toți au avut rezultate negative. Cu toate acestea, doar 500 au participat la eveniment. Restul au fost trimiși acasă, fiind considerați un „grup de control”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă