44 de oameni au murit într-o busculadă la cel mai mare pelerinaj organizat în Israel de la începutul pandemiei

1 săptămână in urmă 29

Tragedie în Israel la un festival religios, unde au murit cel puțin 44 de pelerini și alți peste 20 au fost răniți, unii în stare gravă. Televiziunile din Israel au transmis imagini șocante cu oameni cărați pe tărgi sau în brațe, cu zeci de cadavre înșirate în apropierea arenei unde a avut loc tragedia.

israel busculada 5 profimedia Ultra-Orthodox Jewish men stand next to covered bodies after dozens of people were killed and others injured after a grandstand collapsed in Meron, Israel, where tens of thousands of people were gathered to celebrate the festival of Lag Ba'omer at the site in northern Israel early on April 30, 2021. Dozens of people were killed in a stampede at a Jewish pilgrimage site in the north of Israel on early on April 30, rescue services said. Tens of thousands of Jews were participating in the annual pilgrimage on Thursday, for the feast of Lag BaOmer. But after midnight, a grandstand collapsed, triggering scenes of panic.,Image: 608640438, License: Rights-managed, Restrictions: Israel OUT ISRAEL OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Inițial, s-a crezut că o parte a arenei ar fi cedat sub presiunea miilor de credincioși. De fapt, pelerinii s-au călcat unii pe alții în picioare, în momentul în care peste o mie de oameni au încercat să părăsească incinta în același timp.

Imediat s-a creat o busculadă pe culoarul devenit complet neîncăpător. Tragedia putea fi și mai mare, având în vedere că la festival au ajuns ieri în jur de 100 de mii de evrei ultraortodocși.

Ei participă la o sărbătoare anuală, prima permisă de guvernul israelian după relaxarea restricțiilor anti-COVID. Alte mii de persoane sunt așteptat astăzi, dar nu este clar în ce condiții va puitea continua festivalul religios.

Pelerinajul, care are loc cu ocazia sărbătorii Lag Baomer, se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc, potrivit Agerpres.

Lag Baomer este o sărbătoare plină de bucurie, ce marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli talmudice din acea vreme.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă