44 de morți și peste 50 de răniți, la cea mai mare adunare religioasă din Israel

1 săptămână in urmă 115

O adunare religioasă uriașă, de zeci de mii de persoane, din nord-estul Israelului s-a transformat, joi seară, într-o tragedie. 44 de morți anunță Haaretz, după ce oamenii adunați la poalele Muntelui Meron pentru celebrarea Lag B’Omer s-au călcat în picioare.

44 de morți și peste 5 de răniți anunță BBC, care citează pubicația israeliană Haaretz. Alte peste 50 de persoane sunt rănite, scrie CNN.

Conform BBC, servicil național israelian de urgență, MDA, a confirmat că există multe decese și mulți răniți, dar nu a înaintat încă un număr.

„Un dezastru fără margini”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu imdiat după tragedie, adăugând că se roagă pentru victime.

Un prim raport arăta că motivul tragediei a fost că structura ridicată la fața locului pentru manifestarea religioasă a cedat sub greutatea mulțimii. Surse din poliție, citate de Haaretz, spun însă că totul a fost pornit de la o persoană din mulțime care s-a împiedicat, trăgând zeci de alte persoane după ea, pe principiul dominoului.

Zeci de morți, la cea mai mare adunare religioasă, în IsraelIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Festivalul religios Lag B’Omer este cel mai mare eveniment organizat în Israel de la debutul pandemiei. BBC scrie că ar fi fost nu mii, ci chiar zeci de mii de participanți.

Imediat după declanșarea haosului, la fața locului s-au deplasat de urgență zeci de ambulanțe, iar poliția a făcut apel la oameni să evacueze locul, pentru a putea gestiona situația și salva răniții.

Tragedy in Meron: MDA is fighting for the lives of dozens wounded, and will not give up until the last victim is evacuated.

38 are in critical condition and still in the field
6 in critical condition who were evacuated
18 injured severely
2 moderately
39 lightly pic.twitter.com/xUWStFYqQh

— Magen David Adom (@Mdais) April 30, 2021

„42 în stare critică, 18 rănite grav, două cu răni moderate și 39 cu răni ușoare”, făcea MDA bilanțul victimelor, imediat după deplasarea la fața locului tragediei, MDA.

38 din cele 42 de persoane în stare critică încă nu fuseseră atunci preluate de ambulanțe, se aflau încă în locurile unde fuseseră călcate în picioare de mulțime. Ulterior, acesta a fost exact numărul de morți înaintat de Haaretz.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă