40 de copii s-au bucurat de o lecție interactivă alături de Mihaela Cernea, fosta solistă a trupei Class, în cadrul Taberei de Muzică

2 luni in urmă 37

Peste 40 de copii înscrişi la Tabăra de Muzică s-au bucurat de o lecţie interactivă de educaţie muzicală cu Mihaela Cernea, fosta solistă a trupei Class. Mihaela a susținut un Master Class în cadrul programului Școala de Vară FDVDR, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Copiii au studiat tehnici vocale şi au învăţat cum să abordeze diferite stiluri muzicale. Programul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani. 

Mihaela Cernea: Am încercat să fac să fie așa amuzantă și relaxantă ora. Să nu fie cu stress, cu stai că mă ascultă acuma. Le-am și spus de la început ca să pregătească…cine a vrut să cânte a cântat. I-am învățat despre note, despre ce înseamnă voci înalte, voci joase. Am încercat să facem niște exerciții amuzante de auz și să recunoască nota. Le-am spus despre importanța vocalizelor.

Timp de o oră și jumătate copiii au fost foarte atenți și foarte implicați și s-au întrecut în a-și demonstra calitățile vocale și în a-și măsura ambitusul. La final, cei mici s-au declarat foarte încântați de cursul cu Mihaela Cernea.

Mihaela Cernea: Ce idee ti-a rămas în cap din tot ce am vorbit eu aici?
Elev: Să ascultăm mai multă muzică și să repetăm ca să ne întărim ambitusul. Este important înainte să ne apucăm de cântat să facem vocalize pentru ca altfel rămânem fără voce.

Programul Şcoala de Vară FDVDR, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se desfășoară până pe 28 august. Acesta include cursuri online, concursuri cu premii şi activităţi în aer liber

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă