4 simptome neobișnuite care indică o glicemie crescută

3 săptămâni in urmă 28

Ignorarea nivelului ridicat de zahăr din sânge poate duce la tulburări metabolice în organism, care în cele din urmă ar putea provoca diabet.

Vă prezentăm mai jos patru simptome neobișnuite care pot prevesti apariția diabetului. Urmăriți-vă cu atenție picioare și dacă observați oricare dintre simptomele de mai jos, este recomandat să vă verificați glicemia și să contactați un medic.

Rănile de la picioare se vindecă greu

În mod normal, după un tratament adecvat, rănile se vindecă în câteva zile. Cu toate acestea, dacă o rană de la extremitățile inferioare nu se vindecă în decurs de una până la două luni sau chiar mai mult, asta poate indica un nivel crescut de zahăr în sânge. În acest caz, este recomandat să discutați cu un medic.

Amorțeală frecventă a extremităților inferioare

Una dintre cauzele amorțelii la nivelul picioarelor este circulația deficitară. De asemenea, amorțeala la nivelul picioarelor poate fi însoțită de senzația de înghețare a membrelor, iar scăderea vitezei fluxului sanguin poate fi asociată cu o glicemie crescută. Dacă această afecțiune se manifestă în mod regulat, atunci se recomandă verificarea nivelului de zahăr din sânge.

Înnegrirea unghiilor de la picioare

În mod normal, unghiile de la picioare au o nuanță roz și o suprafață strălucitoare. Întunecarea lor indică tulburări circulatorii, ceea ce duce la blocarea vaselor de sânge. Când apare acest simptom, monitorizați-vă glicemia pentru a preveni diabetul și alte complicații grave.

Senzații ciudate la extremitățile inferioare

Senzațiile anormale la nivelul picioarelor, cum ar fi furnicături și mâncărimi, pot fi cauzate de o glicemie crescută care perturbă nervii senzoriali. Aceste simptome pot indica o creștere serioasă a nivelului de glucoză din sânge, așa că trebuie avut în vedere verificarea glicemiei sau vizita la medic.

Pentru persoanele cu niveluri ridicate de glucoză în sânge, medicii recomandă mersul pe jos timp de aproximativ o oră după masă. De asemenea, în verile fierbinți, încercați să evitați activitatea fizică intensă pentru a preveni suprasolicitarea. Trebuie avut în vedere că cel mai bun sfat asupra modului în care puteți scădea glicemia îl puteți primi în urma unui consult medical.

The post 4 simptome neobișnuite care indică o glicemie crescută appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă