4 moduri în care un credit agricol poate fi de folos unui fermier

2 zile in urmă 8


În activitatea oricărei companii ce operează în domeniul agricol este nevoie constantă de capital. Indiferent de specificul unei ferme, există momente în care pot apărea cheltuieli neprevăzute ori care necesită investiții imediate. Pentru un agricultor, un sprijin financiar extern este deseori necesar. 


Iată, mai concret, în ce moduri te poate ajuta un credit agricol în această perioadă și la ce soluții de finanțare personalizată poți apela.


Credit agricol pentru inputul afacerii

Un început bun este esențial în agricultură. Dacă îți dorești un ajutor pentru a da startul afacerii tale și ai nevoie de capital pentru îngrășăminte, motorină sau alte necesități, poți accesa credite agricole de tip Input pentru înființarea și întreținerea culturilor, pe care îl poți obține pe loc sau în timpul cel mai scurt posibil.


Indiferent dacă este vorba de culturi mari, speciale, din domeniul viticol sau pomicultură, un astfel de suport financiar te va ajuta pentru acoperirea cheltuielilor curente din fermă sau pentru a dispune de cash pentru situații neprevăzute. 


Pentru un astfel de produs, poți discuta cu reprezentanții instituției de creditare termenii de rambursare, astfel încât aceasta să se facă în corelație directă cu perioada de recoltare, dar și calibrat pe dimensiunea exploatației agricole.


Credite pentru cheltuieli curente 

Dacă în activitatea curentă, ca agricultor, te confrunți cu situații în care resursele financiare necesită completări, poți apela la soluții de finanțare pe termen scurt, care să acopere necesarul de capital de lucru circulant. 


Pentru administrarea eficientă a fermei și pentru acoperirea nevoilor de cheltuieli uzuale atunci când este necesar, apelează la o creditare pentru un flux constant, astfel încât să nu fii nevoit să operezi întreruperi ale ciclurilor de activitate agricolă sezonieră. 


Printr-o linie de credit de acest fel te bucuri de o soluție pentru optimizarea fluxului de cheltuieli, astfel încât să poți efectua plățile la timp, chiar dacă încasările sunt în întârziere. Printre alte avantaje se numără faptul că finanțarea poate fi calibrată în funcție de tipul fermei și cifra de afaceri. 


Credit pentru valorificarea oportunităților de producție

Un alt produs de creditare util pentru fermieri este un credit care permite să valorifici la maximum oportunitățile de producție. Ca agricultor, știi că toată munca dintr-un an este răsplătită după momentul recoltării, atunci când producția obținută este depozitată în spațiile fermei. Tot acum, este momentul când decizi cum să-ți administrezi mai eficient resursele, pentru a asigura un flux neîntrerupt al afacerii până la următoarea recoltă.


Printr-o astfel de soluție de finanțare, poți obține până la 80% din valoarea de piață a producției stocată în depozitele proprii sau la terți, iar banii îi poți utiliza în funcție de nevoile afacerii tale: pentru cheltuieli curente sau pentru investiții de dezvoltare și modernizare.


Credite pentru investiții de viitor

Dacă îți dorești extinderea afacerii tale din domeniul agricol, apelează la o soluție de finanțare care să-ți permită valorificarea mai multor tipuri de oportunități. De exemplu, poți obține un credit pentru achiziția unui teren, o investiție importantă care merită valorificată, pământul fiind una dintre cele mai importante resurse de care dispune un fermier. 


Pentru modernizarea fermei poți solicita un produs dedicat, prin care să te bucuri de creditare pe termen lung, de câțiva ani. Acest lucru îți va permite să achiziționezi utilaje și mașini agricole ori diverse echipamente sau instalații dacă activezi în domeniul zootehnic. Mai mult, poți investi în modernizarea spațiilor de depozitare sau a silozurilor, iar prin construcția acestora poți decide momentul optim de valorificare a recoltei obținute.


Valorifică la maxim oportunitățile de producție și dezvoltare pe care ți le oferă afacerea din domeniul agricol și apelează la soluții personalizate, dedicate, care să-ți ofere sprijinul financiar la nevoie, pentru bunul mers al fermei tale!


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă