4 milioane de oameni au fost evacuați, ca măsură de precauție înainte ca taifunul Nanmadol să lovească Japonia

6 zile in urmă 25


Taifunul Nanmadol aduce vânturi de 180 km/ h și precipitații abundențe, chiar și de 500 de litri pe metrul pătrat. Ca măsură de precauție, autoritățile au decis să evacueze în jur de 4 milioane de oameni, scrie BBC.


Taifunul a ajuns, duminică, 18 septembrie, în zona orașului Kagoshima, de pe insula Kyushu, 13 milioane de locuitori, cea mai sudică dintre cele patru insule importante japoneze.


Autoritățile au emis o „alerta specială” pentru Kyushu, prima instituită vreodată în afara Prefecturii Okinawa, formată din insule japoneze mai mici și îndepărtate din Marea Chinei de Est.


Vântul puternic se simple deja Miyazaki, oraș din sud-vestul insulei Kyushu. Foto: EPA

Sunt așteptate inundații extinse și alunecări de teren, așa că au fost evacuați din casele lor în jur de 4 milioane de oameni și îndreptați către refugii sigure. Țara este bine pregătită pentru a face față unor astfel de furtuni.


Serviciile feroviare, feriboturile și sute de zboruri au fost anulate.


Agenția de Meteorologie din Japonia a declarat că Nanmadol va aduce ploi torenţiale, furtuni de-a lungul coastei și vânturi atât de puternice încât există riscul ca locuințele să se prăbușească.


În zilele următoare, taifunul ar urma să ajungă în centrul Japoniei, spre Tokyo.


Nanmadol este al 14-lea taifun din Pacific din acest sezon și, de departe, cel mai mare care a lovit Japonia.


În 2019, în provincia Kyushu s-au înregistrat precipitaţii de peste 1.000 de litri pe metrul pătrat. Doi oameni au murit, iar pagubele materiale au fost însemnate.


Un oficial de la Agenția de Meteorologie din Japonia a spus Nanmadol că are potențialul de a fi mai distrugător decât taifunul Jebi din 2018, care a provocat 14 morți.


Foto principal: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă