38 de tone de deșeuri de plastic, descoperite în Portul Contanța. Marfa era importată din Marea Britanie și a fost returnată

2 săptămâni in urmă 20

Două containere în care se aflau aproape 38 de tone de deşeuri din plastic, aduse din Marea Britanie, au fost descoperite vineri în Portul Constanța, a anunțat Poliția de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Deșeurile aveau ca destinație o societate comercială de pe teritoriul ţării noastre. Controalele au fost efectuate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, care au descoperit nereguli în documentele care însoțeau marfa.

„În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că în containere se aflau încărcate 37.920 kg de deșeuri plastice, iar autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, iar societatea importatoare avea autorizația de mediu expirată”, precizează Poliția de Frontieră.

Autorităţile de control au decis interzicerea accesului pe teritoriul țării noastre a celor 38 de tone de deşeuri de plastic, astfel că încărcătura din cele două containere a fost returnată societății exportatoare din Marea Britanie.

const2Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

De asemenea, polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă