38.283 de spectatori, fără mască, la un meci din SUA! Baseball-ul, prima disciplină fără restricţii la un eveniment sportiv

1 lună in urmă 16

Oficialii celor de la Texas Rangers au decis ieri să permită accesul nelimitat în tribune la meciul de pe teren propriu cu formaţia Toronto Blue Jays, scor 2-6, primul din sportul nord-american disputat fără restricţii pentru spectatori, de la debutul pandemiei de coronavirus.

S-au vândut toate biletele disponibile pentru acest joc, la care au asistat 38.283 de spectatori, disputat cu acoperişul deschis, pe o vreme însorită, la Arlington (Texas).

Preşedintele Joe Biden şi responsabilii Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite au avertizat în legătură cu organizarea de evenimente cu mulţimi mari, de teama că acestea ar putea accelera răspândirea virusului.

38.283 de spectatori, fără mască, la un meci din SUA! Baseball-ul, prima disciplină în care fanii au avut acces fără restricţii la un eveniment sportiv

Deschiderea completă a stadionului a fost o mișcare care a fost criticată de președintele Joe Biden, care a numit-o „greșeală” și „iresponsabilă” într-un interviu acordat zilele trecute.

Doar o arenă din afara Texasului, „Colorado Rockies Coors Field”, va permite o intrare de peste 33 la sută din capacitate pentru jocurile sale de deschidere (va găzdui maximum 21.400 de fani, 42,6% din capacitate).

Houston Astrosva permite o capacitate de 50 la sută – aproximativ 20.500 de susținători – la Parcul Minute Maid. Meciul de la Arlington a inclus şi un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.

Baseball, un sport afectat de pandemie

Oficialii lui Texas Rangers au precizat că, pe viitor, vor avea zone speciale cu scaune distanţate, pe stadionul său în valoare de un miliard de dolari, inaugurat anul trecut şi care a fost scenariul World Series 2020.

Baseball-ul a fost unul dintre sporturile cele mai afectate de pandemie, Major League Baseball înregistrând o scădere de 70% a veniturilor după ce sezonul 2020 a fost redus de la 162 la 60 de meciuri, iar fanii nu a putut avea în mare parte acces în tribune.

The post 38.283 de spectatori, fără mască, la un meci din SUA! Baseball-ul, prima disciplină fără restricţii la un eveniment sportiv appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă