350 de români întorși din vacanța din Egipt au rămas fără bagaje. Explicațiile Tarom: „A nins la Hurghada”

3 săptămâni in urmă 103

350 de turiști români, care au revenit la București după vacanța de Revelion din Egipt, s-au trezit duminică, 2 ianuarie, fără bagaje pe aeroportul Otopeni. Reprezentanții Tarom au explicat că problemele au fost cauzate de autoritatea aeroportuară din Hurghada, unde au fost mari dificultăți după ce a nins și a fost grindină, fenomen rarisim în acea zonă. „În loc să așteptăm remedierea problemelor de acolo, s-a preferat să decolăm. Oamenii nu mai aveau bani și nu aceam informații despre cât durează blocajul. Azi și mâine toată bagajele vor ajunge la București”, a transmis compania.

Ninsoarea de la Hurghada, stațiune egipteană aflată țărmul Mării Roșii, a cauzat problemele raportate de turiștii români.

Potrivit Tarom, compania care a operat cele două zboruri cu probleme de duminică, autoritățile africane au fost nevoite să schimbe în ultima clipă terminalul de plecare, situație în care bagajele nu au mai fost urcate în avioane.

„S-a blocat tot, s-a închis aeroportul, iar plecările au fost mutate pe un terminal neterminat, care nu avea pistă pentru bagaje”, spun cei de la Tarom.

Potrivit videoclipurilor care circulă pe rețelele sociale, o furtună de zăpadă a lovit Hurghada pe 1 și pe 2 ianuarie. Unii români au povestit că a picat curentul și au fost la un pas să nu mai intre în camerele în care accesul se făcea pe bază de cartelă!

Pasagerii primului zbor TAROM au fost anunțați despre situația de urgență la puțin timp după decolare, în timp ce persoanele din al doilea zbor au fost înștiințate încă de la poarta zborului.

Potrivit Tarom, turiștii, 189 în primul zbor și 160 în cel de-al doilea, își vor putea recupera bagajele în 24 de ore. „Azi și mâine sosesc la București”, transmite Tarom.

„Nu a fost culpa noastră. Turiștii au completat formularele standard în astfel de situații. Cel mai simplu e să vină la aeroport să le recupereze, însă, de exemplu, dacă e cineva din Suceava, le vom trimite cu avion acolo”, afirmă cei de la Tarom.

Cei care aveau încheiate asigurări pentru pierderea bagajului vor fi despăgubiți.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă