33 de secunde de electroșocuri și urme de bocanci pe frunte: detalii oribile despre moartea violentă a fostului star din Premier League

5 zile in urmă 42

Articol de - Publicat miercuri, 05 mai 2021, 09:57 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 09:59

BBC dă detalii din procesul celor doi polițiști inculpați în cazul morții fostului fotbalist englez Dalian Atkinson, decedat în 2016. Unul dintre ei e acuzat că i-a aplicat electroșocuri timp de 33 de secunde, de peste 6 ori mai mult decât cele 5 secunde permise. Mai mult, polițistul l-ar fi și lovit de două ori în cap pe cel ce a câștigat Cupa Ligii cu Aston Villa în 1994! 

Fost jucător la Ipswich, Real Sociedad, Sheffield Wednesday, Aston Villa sau Fenerbahce, Dalian Atkinson a murit violent pe 15 august 2016. Având multiple probleme de sănătate, atât fizice, cât și psihice, el și-a pierdut viața după un incident în care, conform anchetatorilor, un polițist i-a aplicat electroșocuri timp de 33 de secunde.

Astfel, acum aproape 5 ani, Atkinson, ajuns într-o situație critică, făcând dializă și având o psihoză, ar fi încercat să-și atace tatăl, căruia i-a spus că  „este Mesia”. Vecinii săi au chemat poliția din Telford, care l-a găsit pe fostul fotbalist, 48 ani, lângă casa bătrânului.

 Imago

Dalian Atkinson, foto: Imago

Atkinson, lovit de mai multe ori: „Urmele picioarele erau vizibile pe fruntea lui”

Conform anchetatorilor, unul dintre cei doi polițiști, pe nume Benjamin Monk, a fost cel care i-a aplicat electroșocurile. Mai mult, procurorii au povestit, la cel mai recent termen de judecată, că există mărturii care afirmă că Monk și colegii săi l-au lovit de multiple ori pe Atkinson și după ce acesta a căzut la pământ.

Astfel, conform presei engleze, unele dintre urmele picioarelor agenților erau vizibile pe fruntea lui Atkinson.

Atât Monk, cât și partenera sa, Mary Ellen Bettley-Smith, au negat acuzațiile. Cu toate acestea, procurorii au insistat că Atkinson nu era periculos, iar Monk avea suficientă experiență încât să-și dea seama de asta și de faptul că loviturile în cap i-ar fi putut produce răni serioase.

Atkinson a murit la spital în aceeași noapte.

Dalian Atkinson dat golul sezonului inaugural Premier League

Cunoscut în special pentru perioada sa la Aston Villa, marcând primul gol al echipei în nou-înființata Premier League, Atkinson a luat Cupa Ligii cu aceeași echipă în 1994. A dat și un gol în finala cu Manchester United (3-1).

În același timp, a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria Premier League, cu Wimbledon, ales drept reușita sezonului inaugural al competiției (1992-93), când a ieșit și vicecampion. Golul poate fi văzut aici.

El a luat mingea din propria jumătate, de la 70 de metri de poarta adversă, a depășit 3 adversari, pe unul chiar de două ori, apoi l-a lobat pe portar de la 20 de metri.

Și bucuria a fost antologică, un fan sărind din tribune și acoperindu-i creștetul cu o umbrelă în ploaia torențială căzută în timpul meciului.

Manchester United riscă depunctarea, după ce protestele fanilor au dus la amânarea meciului cu Liverpool

Anchetă împotriva Super Ligii » Premier League OBLIGĂ patronii să accepte noi reguli

Playtech: Gigi Becali, declarație HALUCINANTĂ la adresa Dianei Șoșoacă. Toată România a aflat cuvintele astea


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă