32 de ani de la tragedia de la Hillsborough: de ce fanii lui Liverpool nu mai citesc The Sun

3 săptămâni in urmă 15

Tragedia de pe Hillsborough este un incident ce a avut loc pe 15 aprilie 1989 pe Stadionul Hillsborough in Sheffield, Anglia, la un meci din semifinalele Cupei Angliei dintre FC Liverpool si Nottingham Forest FC, cand o busculada a cauzat decesul a 96 de oameni si ranirea a peste 700 de persoane.

Liverpool, eliminata din sferturi. Programul semifinalelor Ligii Campionilor

Tragedia s-a produs atunci cand suporterii lui Liverpool se impingeau in fata portilor, inaintea loviturii de incepere a meciului. Agentii de ordine au deschis atunci o poarta care ducea catre zona ce le era rezervata, pentru a scadea presiunea, insa fanii s-au imbulzit catre o tribuna deja suprapopulata.

In total, 96 de suporteri ai lui Liverpool si-au pierdut viata in aceasta tragedie, cea mai mare care a lovit vreodata sportul britanic.

Ulterior, s-a descoperit ca principala vina pentru producerea incidentului a apartinut politiei, care a permis accesul unui numar prea mare de oameni in stadion.

La cateva zile dupa tragedie, ziarul The Sun, sub titlul The Truth (Adevarul) a scris ca fanii lui Liverpool au provocat de fapt dezastrul. The Sun a scris ca totul a plecat de la huliganii beti care mai apoi au urinat pe bravii politisti cazuti la datorie si au furat din buzunarele celor raniti sau decedati.

De atunci si pana acum, ziarul a fost permanent boicotat in Liverpool.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă