31 din cele 40 de localități din Ilfov, sub restricții. Carantină de noapte în 3 localități

4 săptămâni in urmă 20

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit ca în localitățile ilfovene Bragadiru, Dobroești și Mogoșoaia să institutie carantină de noapte, între ore 20 și 05, pentru toate zilele săptămânii, relatează Hotnews. Prin aceeași decizie adoptată duminică, alte cinci localități din județ vor avea carantină de noapte, dar doar în weekend, în timp ce în alte 23 se va folosi certificatul verde Covid.

Cu cea mai mare incidență din țară, de 5.38 cazuri la mia de locuitori, autoritățile din Ilfov au impus restricții epidemiologice în 31 din cele 40 de localități din județ.

În cele trei localități în care s-a decis introducerea carantinei de noapte în fiecare zi, incidența depășește pragul de 7,5 la mie. Aici sunt interzise nunțile, botezurile, conferințele, concertele, festivaluri sau activitățile sportive și recreative în aer liber.

În alte cinci localități de lângă Capitală – Chiajna, Dărăști-Ilfov, Otopeni, Popești-Leordeni, Voluntari, rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, astfel că va fi instituită carantina de noapte doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. La fel sunt interzise nunțile, botezurile sau activitățile sportive și recreative în aer liber.

Măsura carantinei de noapte nu se aplică pentru persoanele care dovedesc prin certificatul verde că s-au vaccinat, au un test negativ sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Magazinele vor fi însă închise în intervalul 18.00 – 05.00.

Restricții vor fi instituite, de luni, și în alte 23 de localități din județ, unde rata de infectare a trecut de 3. În aceste localități, pentru accesul în anumite spații sau la evenimente devine obligatoriu certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ.

Cele 23 de localități unde se aplică această măsură sunt: Balotești, Berceni, Brănești, Ciolpani, Cernica, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, 1 Decembrie, Domnești, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Măgurele, Moara Vlăsiei, Pantelimon, Petrăchioaia, Ștefăneștii de Jos și Tunari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă