31 de romani retinuti in Spania dupa ce au prezentat la granita teste PCR false

2 luni in urmă 25

Un numar de 31 de romani au fost retinuti de politia din Spania, dupa ce au prezentat teste PCR false la iesirea din tara. Politia Nationala i-a ridicat pe cei 31, atunci cand urmau sa treaca in Franta prin punctul de frontiera La Junquera, scrie ABC.

Romanii se aflau intr-un autocar, iar vamesii si-au dat seama ca ceva e in neregula cand au vazut ca testele erau facute la mai multe laboratoare. Cand au trecut la verificarea codurilor, oamenii legii si-au dat seama imediat ca au de-a face cu un fals pentru ca toate erau alocate altor persoane.

Alaturi de cei 31 de romani au fost retinuti si soferii autocarului, care ar fi trebuit sa se intoarca in Romania. Spania cere test PCR negativ Covid-19, cu cel putin 72 de ore inainte si la frontiera terestra, nu doar la sosirea pe cale aeriana.

In dimineata zilei de 26 martie, Politia Aeriana si de Frontiera Franceza (PAF) a comunicat, retinerea unui autocar indreptat spre Romania, ai carui calatori au prezentat certificate PCR false, care apar ca efectuate de mai multe laboratoare spaniole, a anuntat Politia Nationala, potrivit observatornews.ro.

Prin urmare, s-a verificat cu presupusele laboratoare care au efectuat testele prezentate, confirmandu-se ca fie codul respectiv nu corespundea emitentului, fie ca a fost asociat cu o alta persoana, pentru care ar fi fost manipulate.

Odata ce autoritatile franceze au fost informate, au executat o respingere la frontiera, calatorii fiind pusi la dispozitia Politiei Nationale spaniole, care dupa certificarea de catre laboratoarele oficiale a falsitatii documentelor, a procedat la retinerea detinatorilor documentelor, ca presupusi autori ai unei infractiuni de falsificare de documente.

Dupa ce au fost audiati intr-o declaratie la sectia de politie, acestia au fost eliberati, in asteptarea autoritatilor judiciare competente de a dispune proceduri suplimentare.

CITESTE SI:

LIVE VIDEO Operatiunea de extragere a navei Ever Given. Vasul gigantic a fost repus in miscare dupa aproape o saptamanaA murit si al doilea barbat torturat de politistii de la Sectia 16. A fost gasit in locuinta unui cunoscutUn cunoscut medic roman, diagnostic sumbru dupa protestele din strada: "Scapa cine poate. Dumnezeu cu mila!""O mana de om pe strazi, in frig". Viata de film a lui Florin Nita, eroul Romaniei contra Germaniei. A muncit la o fabrica de cozonaciAncheta de amploare dupa ce un cosciug COVID a fost gasit la o groapa de gunoi de la marginea Capitalei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă