3 scenarii posibile după criza din coaliția de guvernare - Cum va arăta noul Guvern

1 lună in urmă 40

Florin Citu Florin Citu

Coaliția de guvernare se află într-un impas major, USR Plus este la un pas să răstoare chiar guvernul din care face parte. Există 4 scenarii posibile pentru depăsirea acestei crize.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 10:22

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Coaliția de guvernare e la un pas de destrămare, după ce negocierile dintre USR-PLUS și premierul Cîțu au eșuat. Dar deznodământul este, încă, necunoscut. Premierul Florin Cîțu ar putea pleca acasă însă are și scenarii posibile pentru a rămâne în funcție.

După cum decurg discuțiile din ultimele zile și desfășurarea evenimentelor, se pare că ne îndreptăm spre o destrămare a coaliției de guvernare.

În primul rând, Florin Cîțu ar putea să demită miniștrii USR din Guvern și să-i înlocuiască cu interimari pentru 45 de zile, însă tot de la USR. Condiția este să nu demită toți miniștri pentru că astfel s-ar schimba formula de guvernare.

Scenariul 1: Un guvern PNL - UDMR - situație în care premierul Florin Cîțu rămâne în funcție, având susținere din partea PSD - Deși Cîțu a spus că nu va face niciodată negocieri cu PSD, surse Realitatea PLUS susțin că au existat discuții iar premierul e dispus să ofere bani din primarilor pentru susținerea PSD. Astfel, social-democrații ar putea și să nu voteze moțiunea de cenzură.

Scenariul 2: Guvern minoritar - Florin Cîțu ar rămâne premier însă fără susținere parlamentară.

Scenariul 3: Negocierea unui nou guvern PNL - USR Plus - UDMR însă cu un alt premier.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă