3.000 de militari ruși au intrat în Kazahstan. Ei vor ajuta regimul autocratic să stopeze revolta populației

2 săptămâni in urmă 17

Primele unități rusești din forțele de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) au sosit în Kazahstan, a anunțat serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării. Unitățile celei de-a 45-a brigăzi cu destinație specială a Forțelor Aeropurtate Ruse au plecat în Kazahstan după ce au președintele Kazahstanului a făcut apel la OTSC să intervină pentru înăbușirea revoltelor populare.

„Subdiviziunile celei de-a 45-a brigăzi separate cu destinație specială a Forțelor Aeropurtate au făcut un marș de la punctul de desfășurare permanentă la aerodromul de încărcare Chkalovsky, unitatea din Ivanovo – la aerodromul Ivanovo-Severny, unitatea din Ulyanovsk – la Aerodromul Ulyanovsk-Vostochny, unde s-au îmbarcat pe aeronavele militare de transport „, a raportat serviciul de presă al Ministerul Rus al Apărării, citat de Kommersant.

Circa 3.000 de militari ruși participă la operațiunea din Kazahstan, alături de alte 200 sute de soldați din Tadjikistan, 80 din Armenia și 500 din Belarus, dar și un număr neprecizat din Kîrgizstan. Misiunea lor este de a proteja obiectele strategice ale statului și unitățile militare kazahe. (Foto: Militari rusi / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă