27 de milioane de dolari, atât va primi ca despăgubire familia lui George Floyd, bărbatul afro-american care și-a pierdut viața în urma intervenției brutale a poliției. Moartea lui Floyd a stârnit proteste în întreaga lume

1 lună in urmă 5

Administrația din Minneapolis a ajuns la o înțelegere de 27 de milioane de dolari cu familia lui George Floyd, bărbatul afro-american care anul trecut, în mai, a fost ucis în urma intervenției brutale a unui polițist, relatează BBC.

Moartea lui Floyd a stârnit proteste în întreaga lume, după ce au apărut în spațiul public imaginile suprinse de camere în care se poate vedea cum ofițerul de poliție Derek Chauvin îl ține strâns de gât cu genunchiul.

Avocații familiei lui Floyd au declarat că filmul a creat „o cerere incontestabilă de justiție și schimbare”.

Selecția juriului pentru procesul ofițeluului Chauvin este în curs de desfășurare. Șase dintre cei 12 jurați au fost selectați pentru audieri începând cu 29 martie.

Consiliul municipal din Minneapolis a votat în unanimitate pentru aprobarea soluționării preliminare, suma de despăgubire de de 27 de milioane de dolari fiind cea mai mare acordată vreodată în statul Minnesota.

„Cea mai mare soluție într-un caz în care un om de culoare a fost ucis, trimite un mesaj puternic că viețile lor contează, că brutalitatea poliției împotriva oamenilor de culoare trebuie să înceteze”, a declarat avocatul familiei Floyd, Ben Crump.

Despre procesul ofițerului Derek Chauvin

Acordul civil de depăgubire a familiei lui Floyd are lor după prima săptămână în care s-a derulat procesul penal în care ofițerul Derek Chauvin e inculpat pentru omor,

Fostul ofițer este acuzat de crimă de gradul II și III și omor de gradul II. Dacă va fi găsit vinovat din toate capetele de acuzare, ar putea fi condamnat la o pedeapsă maximă de 65 de ani de închisoare.

Chauvin pledează ca nevinovat.

Șase jurați au fost selectați pentru proces până acum, din cei 12 care necesită a fi prezenți în acest caz. Selecția a fost extrem de dificilă, relatează BBC, dată fiind încărcatura emoțională care planează în jurul întregului subiect exploatat în spațiul public.

Ceilalți trei ofițeri implicați în moartea lui Floyd – J Alexander Keung, Tou Thao și Thomas Lane – au fost acuzați de colaborare și instigare la crimă și omor și vor fi judecați separat la sfârșitul acestui an.

Sursa foto: Twitter/ Matt Beckman

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă