27 de cazuri noi de infectare cu tulpina britanica, depistate intr-o singura zi in Romania. Orasul cu cele mai multe imbolnaviri

2 luni in urmă 1

Ministerul Sanatatii anunta ca vineri, 5 februarie, au fost depistate 27 de cazuri noi de imbolnavire cu noua tulpina britanica. Infectiile au fost raportate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Cele 27 de cazuri sunt dispuse astfel:

- 17 cazuri in municipiul Bucuresti;
- 2 cazuri in judetul Ilfov;
- 2 cazuri in judetul Cluj;
- 2 cazuri in judetul Valcea;

- 1 caz in judetul Timis;
- 1 caz in judetul Caras-Severin;
- 1 caz in judetul Galati;
- 1 caz in judetul Mures.

Noua tulpina, mai contagioasa

Specialistii atrag atentia ca este nevoie de o monitorizare atenta a evolutiei noii tulpini, dinamica evidentiata fiind o alerta in ceea ce priveste relaxarea masurilor de siguranta, iar in continuare, cea mai buna solutie pentru stoparea raspandirii virusului este vaccinarea impotriva COVID-19.

La finalul anului trecut, secretarul de stat in cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat ca cei care se infecteaza cu noua tulpina de coronavirus au aceleasi simptome cunoscute pana acum, dar ca aceasta se raspandeste mult mai repede.

Mai puteti citi:

Furnizorii de energie au umflat milioane de facturi ale romanilor pentru a se finanta. Ministrul Energiei, victima a escrocherieiDirectorul adjunct al Apelor Romane si-a angajat tatal pensionar, prin detasare, la Sistemul de Gospodarire a Apelor din BotosaniDe unde vine numele clanului Sadoveanu. Liderul interlop care seamana cu marele scriitorUimitoarea poveste a unui om al strazii din Italia, cu bani si proprietati, care a murit de frig intr-un adapost improvizat din cartoane"Sa fie lumina": Cum a fost acoperit calugarul Sebastian Jitaru, acuzat de procurori ca a violat mai multi baieti, timp de 10 ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă