26 de elevi și 35 de profesori s-au infectat zilnic cu COVID-19. Datele Ministerului Educației

1 lună in urmă 2

Săptămâna trecută, 26 de elevi și 35 de cadre didactice s-au infectat zilnic cu COVID, potrivit Ministerului Educației. Este o medie a cazurilor de COVID-19 care arată o creștere a numărului de infectări înregistrate în rândul elevilor.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, în ultima săptămână, numărul elevilor și preșcolarilor infectați cu coronavirus a fost de 211, în medie 26 cazuri pe zi. De asemenea, 279 de cadre didactice s-au îmbolnăvit de COVID în perioada 15-22 martie, media ajungând la 35 de cazuri pe zi.

Activitatea față în față a fost suspendată ca urmare a cazurilor confirmate în 304 clase.

Astfel, se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară, relatează Mediafax.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că școlile trebuie închise ultimele și „doar dacă situația epidemiologică o impune”. Ministrul a făcut trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”.

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă