25 de poveşti, sute de vieţi schimbate, mii de mâini de ajutor întinse. Ajut Eu, campania oamenilor care fac România mai bună

3 săptămâni in urmă 40

A fost o lună de magie, în care România a demonstrat, din nou, că are oameni sufletişti, empatici, solidari. Asta a adus campania Ajut Eu, pentru al treilea an la rând. Reţeaua solidarităţii nu se încheie, ci doar se mută în fiecare casă, în fiecare zi.

Oamenii care se ridică unii pe alţii şi care cred în puterea comunităţii şi investesc în educaţie.

Profesor: Cred că ăsta este viitorul oricărei ţări care vrea să progreseze! Sunt cei care schimbă România în bine. 

Sunt cei care schimbă România în bine.

Profesor: Dacă majoritatea avem acelaşi scop, putem crea, putem construi, putem schimba. Putem!

Daniel Zodian e profesorul de sport care le-a oferit copiilor abandonaţi o casă şi şansa să fie campioni. Voi le-aţi dat impulsul să meargă mai departe. De acum, vor avea sala de sport la care au visat.

Sabin este ciclistul care s-a născut în munţi, visând să ajungă campion. Voi i-aţi dat bicicleta mult dorită. Răzvan Mogîldea este elevul de 10 care n-a văzut niciodată marea. Pe Ionuţ l-aţi ajutat să doteze pârtiile din România cu scaune speciale pentru persoane cu dizabilităţi.

Iar la Ploieşti, Moş Crăciun vine cu tramvaiul, pentru că i-aţi spus Ajut Eu lui Cătălin, un tânăr care a vrut să reînvie magia din copilărie. Sunt numai câteva dintre poveştile care arată că oamenii au puterea să transforme lumea. 

  • "Cu gesturi mici, putem să ajungem departe!"
  • "Faptele bune depind de noi! Direcţia bună a unei comunităţi o creează oamenii!"

Alessandra Stoicescu: Orice se poate! Dacă-ţi doreşti, dacă te rogi, dacă eşti încrezător şi dacă cineva îţi întinde o mână.

Noi am străbătut mii de kilometri, ca să-i cunoaştem pe acei români care mută munţii. Voi le-aţi oferit speranţa de care aveau nevoie ca să nu se oprească. Profesori care din nimic au schimbat vieţile a sute de elevi. Campioni care s-au ridicat deasupra obstacolelor. Copii care au învăţat că educaţia, perseverenţa, respectul sunt valorile pe care-şi pot construi un viitor strălucit. 

Împreună am învăţat lecţia binelui şi am asistat la momente emoţionante. Am văzut lacrimi de fericire. Şi am înţeles că solidaritatea, ajutorul, speranţa, sunt lucrurile care ne unesc, ne definesc şi ne salvează.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă