25 de moldoveni plecați în Franța au rămas în Austria fără tot ce au luat de acasă: peste o tonă de mâncare și băutură

1 săptămână in urmă 29

Vameșii austrieci au controlat în urmă cu aproape o lună un autocar din Republica Moldova care intrase în țară la Nickelsdorf și se îndrepta spre Franța, confiscând 1,2 tone de mâncare și băutură, relatează cotidianul Heute.

Acest autocar era o bombă calorică rulantă, scrie sursa citată, după ce lucrătorii Oficiului de Nord al Biroului Vamal din Austria au percheziționat vehiculul în care călătoreau 25 de moldoveni, plecați de acasă spre Hexagon.

Când au deschis cala pentru bagaje a autocarului, vameșii au descoperit 1,2 tone de pachete preluate de cei trei șoferi la plecare sau care aparțineau călătorilor.

Astfel, vameșii au găsit 510 kg de carne și pește nerefrigerat, precum și legume, o parte dintre ele putrezite. De asemenea, erau în bagaje 84 de kilograme de brânză, ceea ce făcea ca mirosul să fie extrem de puternic. În plus, au fost găsiți și 304 litri de alcool.

moldoveni5Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Ministrul de Finanțe al Austrie a fost încântat de captură: „Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat, deoarece acest lucru împiedică apariția epidemilor și a bolilor.” Marfa a fost distrusă.

Cei trei șoferi de autocar au fost nevoiți să plătească o amendă de 1.300 de euro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă