24 Ianuarie - Ziua Unirii, sărbătorită în pandemie fără hora din centrul Iașiului. ”Nu se mai pune problema organizării unei manfestări populare“

2 săptămâni in urmă 16

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 18:59

0 citiri

24 Ianuarie - Ziua Unirii, sărbătorită în pandemie fără hora din centrul Iașiului. ”Nu se mai pune problema organizării unei manfestări populare“

Modul în care se va sărbători Ziua Unirii a fost anunţat, vineri, 7 ianuarie, de către primarul Iașiului Mihai Chirica, care a precizat că manifestarea populară, cu discursuri şi concerte, nu va mai avea loc din cauza pandemiei.

Mihai Chirica a declarat, într-o conferinţă de presă, că 24 ianuarie ne va găsi pe un vârf de creştere din punct de vedere al infectărilor şi că nu este cazul să fie organizate în centrul Iaşiului manifestări la care să participe mii de oameni, ca în alţi ani.

“Noi ne-am fi dorit o manifestare populară în Piaţa Unirii, cu personalităţile României de astăzi şi cu Hora Unirii pe care o făceam imediat după finalizarea depunerilor de coroane. Mai era un eveniment la Biserica Trei Ierarhi, cu depuneri de coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Azi suntem la la o rată de incidenţă de 0.64, iar ritmul de creştere este unul accelerat. În zece zile vom atinge cel puţin 1,4. Iar noi suntem cu trei săptămâni înainte de momentul 24 ianuarie. Nu se întrevede o scădere a infectărilor. Deci nu se mai pune problema organizării unei manfestări populare“, a afirmat edilul ieşean Mihai Chirica.

El a precizat că pe 24 ianuarie în oraş vor avea loc totuşi evenimente, de mici dimensiuni, şi că vor implicate instituţii precum Muzeul Municipal şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

“Valul cinci vine şi vine repede. Haideţi să ne vaccinăm ca să nu umplem ATI-urile de bolnavi şi să dăm apoi vina pe autorităţi. Sunt vaccinuri, sunt centre de vaccinare. Uitaţi-vă şi la mine, sunt vaccinat în toate sensurile, şi politic şi nepolitic, şi sanitar şi uitaţi că sunt în picioare“, a mai declarat Mihai Chirica.

Citeste si:

Premierul Nicolae Ciucă, şedinţă cu responsabilii în gestionarea pandemiei. Ce măsuri s-au discutat

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat luni, 3 ianuarie, o şedinţă la Palatul Victoria pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite...

 „Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale, care pot fi toxice, dacă nu sunt recomandate de medic”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut mai multe recomandări pentru populaţie şi pentru angajatori în contextul pandemiei, sfătuind cetăţeni să nu ia antibiotice împotriva...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă