23 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID sunt libere în toată țara, cele mai multe în București

2 săptămâni in urmă 13

23 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID sunt libere în toată țara, marți, cele mai multe dintre acestea fiind în București, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În data de 16 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 150 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.681 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 23 paturi libere de ATI: 8 în București, 3 în județul Constanta , 2 în județul Dâmbovița, 1 în județul Harghita, 2 în județul Suceava, 2 în județul Teleorman, 4 în județul Tulcea, 1 în județul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă