22 de persoane, arestate în legătură cu incendiile devastatoare din Algeria, soldate cu cel puţin 69 de morţi

2 luni in urmă 23

22 de persoane au fost arestate, în legătură cu incendiile din Algeria, fiind suspectate că au provocat incendiile masive care s-au soldat cu cel puţin 69 de morţi în ţara nord-africană, relatează dpa.

Incendiile au izbucnit luni în 17 provincii algeriene pe fondul temperaturilor foarte ridicate, iar autorităţile au declarat că dovezile au arătat că incendiile au fost provocate.

Preşedintele Tebboune a declarat joi seara într-o intervenţie televizată că 11 din cei 22 de suspecţi sunt din provincia Tizi Ouzou cea mai afectată de incendii, situată la circa 150 de kilometri est de capitala Alger.

"Mâini criminale se află în spatele celor mai multe incendii", a mai spus Tebboune, fără a face precizări.

"Cetăţeni oneşti au ajutat agenţiile de securitate să aresteze unii dintre aceşti suspecţi bănuiţi că au provocat incendiile", a adăugat el.


Majoritatea incendiilor care au devastat nordul Algeriei au fost stinse, în special în regiunea grav afectată Tizi Ouzou din Kabylie, a anunţat vineri Serviciul de protecţie civilă.

În total, 76 de incendii au fost stinse - din cele o sută înregistrate joi - în 15 prefecturi ale ţării.

Două avioane anti-incendiu franceze au intervenit joi în Kabylie şi alte trei bombardiere cu apă erau aşteptate vineri din Spania şi Elveţia, a declarat preşedintele Abdelmadjid Tebboune.

Citeste si:

Arestări în criza incendiilor din Grecia, în timp ce Guvernul promite ajutoare pentru fiecare familie rămasă fără casă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă