21 de morți, între care 19 copii, după ce un TIR a intrat într-o camionetă plină cu elevi care veneau de la școală, în Africa de Sud

6 zile in urmă 26


TIR-ul a intrat în camionetă pe autostrada N2, provincia KwaZulu-Natal, estul Africii de Sud. Potrivit portalului Eye Wittness News, în accidentul de vineri, 16 septembrie, 21 de persoane au murit, între care 19 copii care se aflau în camioneta care transporta școlari între Pongola și Itshelejuba.


Elvevii călătoreau în zona deschisă a pickup-ului, în condițiile în care așa-numitele „bakkies” sunt cele mai ieftine mijloace de transport din țară.


Zece persoane au murit la locul accidentului, altele au fost declarate decedate la un spital local.


[BREAKING NEWS] KwaZulu-Natal Transport Department confirms that 17 people have died in the N2 Highway accident.Tune into Newzroom Afrika, DSTV channel 405 for more details. pic.twitter.com/ttKGRHqNr8

— Newzroom Afrika (@Newzroom405) September 16, 2022

„Doi adulți și 19 copii, cu vârste între cinci și 12 ani, elevi de școală primară care erau transportați acasă de la școală, au murit” a declarat Robert McKenzie, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, în cel mai actualizat bilanț al accidentului.


Premierul interimar al provinciei, Nomagugu Simelane, a transmis condoleanțe familiilor: „Dorim să asigurăm cetățenii și toate familiile afectate că guvernul lucrează cu toate părțile implicate pentru a se asigura că acest accident traumatizant este investigat și finalizat rapid”.


Foto: Twitter


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă