200 de evenimente cinematografice la Astra Film Festival. Cazare gratuită pentru studenții care participă la evenimentul nr. 1 al filmului documentar

2 luni in urmă 20

​Peste 200 de evenimente cinematografice, proiecții de filme, concerte, discuții cu regizorii, workshopuri și evenimente dedicate industriei de film vor avea loc la Sibiu, în perioada 5-12 septembrie, la Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar.

Ediția din acest an, a 28-a, se va desfășura în aer liber, în săli de cinema și online, iar timp de opt zile, la #AFF2021 vor fi proiectate 71 de filme din 33 de țări, dintre care 46 sunt premiere (4 premiere mondiale, 4 premiere internaționale și 38 de premiere naționale), selectate din peste 3000 de producții cinematografice realizate în ultimii doi ani în întreaga lume.

„Am avut de ales dintr-o abundență de producții finalizate probabil anul trecut. Am avut privilegiul de a observa cum a reacționat lumea la provocările din ultima perioadă. Vorbim despre o multitudine de subiecte și de abordări, unele mai arzătoare, mai zgomotoase, altele mai de savurat în tihnă. Și toate merită să fie pe marele ecran, să aibăparte de toată atenția noastră. Vedem încă o dată Festivalul ca pe o ocazie de sărbătoare a măiestriei cu care acești cineaști talentați reușesc să decupeze realitatea din jurul lor și să o expună prin film”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al Astra Film Festival.

Șocul produs de pandemie în industria filmului s-a resimțit puternic și în producția cinematografică, iar filmele selectate au adunat cele mai sensibile reflecții ale transformărilor care se produc sub ochii noștri și care ne propun întrebări importante:

Cum ajung granițele dintre țări să genereze situații absurde între oameni, rupând legături și provocând tragedii?
Care sunt noile coordonate și care sunt consecințele etice ale procreării prin inseminarea artificiala?
Cum reușesc să reziste unele căsnicii în care cei doi devin adepții înflăcărați ai unor idei diametral opuse?
Ce va urma după inevitabilul colaps climatic și în ce măsură vom putea vorbi despre„pregătiri pentru supraviețuire”?

#AFFSTUDENTPASS, cardul special pentru studenți, masteranzi și doctoranzi

Consecvenți misiunii asumate încă de la început, respectiv educarea și promovarea filmului documentar în rândul publicului tânăr, organizatorii au o surpriză pentru studenții, masteranzii și doctoranzii din România și din străinătate care doresc să participe la festival: cardul #AFFSTUDENTPASS, care oferă acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniștilor din industrie și la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile) și cazare 7 nopți în perioada 5-12 septembrie, în centrul Sibiului, la căminele Facultății „Lucian Blaga”.

Cardul #AFFSTUDENTPASS poate fi achiziționat de pe Eventbook: https://bit.ly/3ygg1aa.

Eveniment de tradiție, desfășurat neîntrerupt din 1993, Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă