20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: Ce va face Joe Biden în ziua comemorării

1 lună in urmă 35

​Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

Potrivit unui comunicat, preşedintele american şi soţia sa Jill Biden vor ''aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute'' la New York, unde au căzut turnurile gemene de la World Trade Center, în Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru jihadişti şi în Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, unde a fost atacat Departamentul Apărării al SUA.

Joe Biden dorește să marcheze simbolic această a douăzecea comemorare prin retragerea ordonată a trupelor americane din Afganistan, unde au fost trimise în urma atacurilor din 11 septembrie 2001. Dar războiul din Afganistan s-a încheiat în haos, Statele Unite fiind surprinse de avansarea rapidă a talibanilor şi 13 militari americani au fost ucişi într-un atentat la Kabul, notează AFP citată de Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă