167 de cabinete pentru administrarea vaccinului Pfizer vor fi deschise de sambata. Cate sunt disponibile in Bucuresti

1 lună in urmă 1

In Romania se vor deschide de sambata, 20 martie, 167 de noi cabinete in care se va administra vaccinul de la compania Pfizer/BioNTech, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea Impotriva COVID-19 (CNCAV).

"Incepand de maine, 20 martie a.c., 167 de cabinete noi devin operationale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, in 13 judete din tara si la nivelul municipiului Bucuresti. Vaccinarea efectiva a persoanelor programate se va realiza incepand de marti, 23 martie a.c", conform unui comunicat al CNCAV.

Cati romani s-au vaccinat impotriva Covid-19 in ultimele ore. Aproape 200 de reactii adverse au fost raportate

Distributia cabinetelor de vaccinare este urmatoarea:

* Municipiul Bucuresti - 54 cabinete;
* Arad - 9 cabinete;
* Bihor - 3 cabinete;
* Bistrita-Nasaud - 3 cabinete;
* Brasov - 8 cabinete;
* Cluj - 13 cabinete;
* Constanta - 20 cabinete;

* Dambovita - 4 cabinete;

* Harghita - 1 cabinet;
* Hunedoara - 3 cabinete;
* Satu-Mare - 1 cabinet;
* Sibiu - 12 cabinete;
* Timis - 30 de cabinete;
* Valcea - 6 cabinete.

Toti cei care doresc sa se vaccineze se pot programa prin intermediul listelor de asteptare alocate acestor cabinete.

Ministerul Sanatatii, despre vaccinul AstraZeneca: Este sigur si eficient. Incurajam persoanele vaccinate sa raporteze orice efecte secundare

Programarea se poate realiza atat online in platforma, cat si telefonic in Call Center, la numarul 021.414.44.25.

Fiecare persoana se poate inscrie pe o singura lista de asteptare, iar dupa ce este notificata ca este un loc disponibil trebuie sa acceseze platforma si sa se programeze in termen de 24 de ore, informeaza CNCAV.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele inscrise in lista de asteptare, cu mentinerea prioritizarii. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populatiei la risc si pe 25%, lucratori din domenii esentiale.

Inventatorii vaccinului anti-COVID spun ca in cativa ani am putea avea un ser impotriva cancerului

In cabinetele in care raman locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a inscrise pe listele de asteptare.

CNCAV recomanda cetatenilor care se inscriu pe aceste liste sa confirme programarea la vaccinare, astfel incat sa nu piarda pozitia ocupata initial pe aceasta lista.

Persoanele care aleg programarea individuala in platforma electronica trebuie sa acceseze aplicatia dupa primirea notificarii pentru alegerea zilei si a intervalului orar. Cele care opteaza pentru programarea prin call center, la numarul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare in ziua si in intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fara a fi necesara confirmarea programarii.

Citeste si:

Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizata cu mesaje pro LGBT. Purtatorul de cuvant BOR: "Acte violente intretinute de o hidoasa ideologie neomarxista"Elena Merisoreanu da de pamant cu Maria Dragomiroiu. "Ea canta din par. A luat barbatul altei femei. Nu are prieteni din folclor"FOTO Fiica de muzicanti, cumnata Simonei Halep a facut senzatie la Dubai. Tanara din Constanta a atras toate privirileComunitatea de rromi din Iasi refuza categoric sa se vaccineze. Bulibasa: "Niciun tigan nu o sa mearga la medic sa ii spuna ca vrea sa se vaccineze"Alexandru Rafila, despre tratamentul "revolutionar" al doctoritei Flavia Grosan: "Eu as vrea sa fiu tratat de un medic din Romania, conform protocolului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă