15 persoane, reținute după protestele violente din Piața Unirii din Capitală

1 lună in urmă 2

24 de percheziții au avut loc, sâmbătă dimineață, în București, Ilfov, dar și alte două județe, în cazul protestului violent care a avut loc în noaptea de luni spre marți în Piața Unirii din Capitală. 22 de persoane au fost duse la audieri, iar pentru 8 dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii, au declarat surse din anchetă pentru Libertatea.

UPDATE ora 18.05. Numărul persoanelor pentru care au fost emise mandate de reținere pentru 24 de ore a ajuns la 15, anunță Digi 24. Toți cei reținuți, participanți la protestului care a degenerat în violențe, în noaptea de luni spre marți, sunt acuzați de ultraj, distrugere si detinere ilegală de muniții.

Audierile continuă la Poliția Capitalei, unde au fost duse, sâmbătă dimineață, 22 de persoane.

UPDATE ora 16:02. Zeci de persoane au fost duse la audieri, sâmbătă, de anchetatori, în cazul protestului violent care a izbucnit în noaptea de luni spre marți în Piața Unirii.

Până la această oră, pentru opt dintre cei audiați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar numărul mandatelor ar putea crește până la finalul zilei, au precizat surse din anchetă pentru Libertatea.


Protestul față de restricții a degenerat, luni, în Piața Unirii, în jurul orei 1.00. Protestatarii au aruncat cu sticle și bolovani către forțele de ordine. Aceștia au spart patru stații STB și au provocat mai multe pagube.

Un jandarm a fost rănit în Piața Unirii, după ce un protestatar l-a lovit cu o piatră, agresorul a fost ridicat atunci de jandarmi și dus la audieri.

În această dimineață au avut loc 24 de percheziții în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii. 

Indivizii au fost ridicați chiar din locuințe de către polițiști. În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice”, informează Poliția Capitalei.

Acțiunea a beneficiat  de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă