144 de pagini într-un singur ziar, despre moartea Prințului Philip. Ce scrie presa din întreaga lume

1 lună in urmă 99

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la 99 de ani, vineri, și ziarele din întreaga lume au scris despre asta pe prima pagină. The Guardian a făcut o trecere în revistă a felului în care s-a scris despre moartea prințului și personalitatea acestuia.

„Adio, iubitul meu”, titrează Daily Mail pe prima pagină, unde scrie despre „tributul sfâșietor” al reginei pentru soțul ei. Ziarul a alocat 144 de pagini subiectului, pentru a marca trecerea Ducelui de Edinburgh în neființă la vârsta de 99 de ani.

The Mirror are o abordare similară, cu titlul „La revedere, iubitul meu”, alături de o fotografie a cuplului regal și o trimitere la interior spre paginile care găzduiesc tributul adus Prințului.

Prima pagină a The Guardian este dominată de un portret alb-negru și titlul „Prințul Filip 1921-2021”, în timp ce corespondentul regal Caroline Davies relatează despre marea de reacții și tributul adus soțului Reginei.

Telegraph are, de asemenea, o fotografie a Prințului și un titlu simplu, HRH Prince Philip The Duke of Edinburgh (1921-2021).

Plângem cu toții împreună cu dumneavoastră, doamnă

The Sun

The Sun are o secțiune specială de 24 de pagini, care include poveastea legendarei evadări a tânărului Philip din Corfu într-o ladă cu fructe. „Un bebeluș într-o cutie portocalie”, este titlul.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Tomorrow&#39;s front page: A tribute to Prince Philip who sadly passed away this morning, being remembered by the Queen as her &#39;strength and guide&#39;. <a href=”https://t.co/EDMn7FGi59″>https://t.co/EDMn7FGi59</a> <a href=”https://t.co/0n4YaxALlj”>pic.twitter.com/0n4YaxALlj</a></p>&mdash; The Sun (@TheSun) <a href=”https://twitter.com/TheSun/status/1380613384954122242?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 9, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

The Times are, de asemenea, o copertă cu o imaginea lui Philip în haine militare, iar în partea din spate a copertei are un citat din el, când avea 90 de ani, descriindu-și rolul de consort.

Regretatul prinț a avut mereu o slăbiciune bine cunoscută pentru zilele sale de școală în Gordonstoun, în Scoția, iar ziarul regional Aberdeen Press & Journal, are titlul „Adio ‘stâncii’ regale”.

USA Today se întreabă dacă Harry și Meghan vor participa sau nu la înmormântare

Ziarele australiene au alocat, de asemenea, subiectului o mulțime de pagini, subliniind că Philip a vizitat țara de mai mult de 20 de ori.„Un prinț loial, devotat reginei sale, mort la 99 de ani”, scrie The Australian.

„Puterea reginei: Philip moare la 99 de ani”, scrie Sydney Morning Herald, în timp ce Melbourne Age titrează: „Moartea unui prinț” alături de o fotografie a Prințului.

Times of India are o mică fotografie pe prima paginp, iar povestea sa se concentrează pe cele trei călătorii ale prințului în India și pe controversata vânătoare a unui tigru, cu multe decenii în urmă.

Bild, cel mai vândut ziar German deschide ediția de sâmbătă cu subiectul morții Prințului Filip și titrează: „Er war ihr King”, „El a fost regele ei”.

În Franța, Libération publică pe prima pagină o fotografie a Prințului care-și scoate pălăria și titrează „La dernière sortie du prince consort”, „Ultima ieșire a prințului consort”. În Spania, El Mundo titrează „El leal consorte politic incorrecto”., „Consortul loial incorect din punct de vedere politic”.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”fr” dir=”ltr”>📰 À la une de Libération ce week-end : <br><br>«Le trésor public de l&#39;extrême droite» <a href=”https://t.co/VLTeexOjYe”>pic.twitter.com/VLTeexOjYe</a></p>&mdash; Libération (@libe) <a href=”https://twitter.com/libe/status/1380585254663168001?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 9, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

USA Today are povestea pe prima pagină, dar subiectul scos în față este dacă Harry și Meghan vor participa sau nu la înmormântare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă