14 persoane au fost arestate preventiv, după protestele violente împotriva restricțiilor din zona Piaţa Unirii

1 lună in urmă 4

De Andreea Anghel.
Publicat: 04.04.2021, 12:06.
Actualizat: 04.04.2021, 12:07

Paisprezece din cele din cele peste 20 de persoane audiate în cazul violenţelor care au avut loc la începutul săptămânii, în centrul Capitalei, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Cele 22 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri sâmbătă, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov.

4 persoane au fost plasate în arest preventiv, după protestele violente împotriva restricțiilor din zona Piaţa Unirii

Proteste faţă de restricţiile impuse

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

14 persoane au fost plasate în arest preventiv în cazul protestelor violente din zona Piaţa Unirii

După ce au fost prezentate instanţei pentru luarea de măsuri preventive, 14 persoane au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru alte trei a fost decisă măsura controlului judiciar, iar două au fost plasate în arest la domiciliu.

Sâmbătă, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Proteste violente în zona Piaţa Unirii

În nopatea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

protest perchezitii piata unirii covid pandemie arest preventiv
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă