14 inși care au participat la protestele din Piața Unirii, arestați preventiv

1 lună in urmă 3


Reprezentanții Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au anunțat, azi, că 14 protestatari din cei 22 audiați, sâmbătă, în  cazul violenţelor care au avut loc în Piața Unirii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit News.


UPDATE ora 12.10. Instanța de judecată a dispus emiterea a 14 mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul protestului violent care a avut loc în noaptea de luni în Piața Unirii. De asemenea, pentru doi dintre protestatari a fost plasați în arest la domiciliu, iar pentru alți trei a fost decisă măsura controlului judiciar. Precizările au fost făcute, duminică, de Cătălina Sântion, purtătorul de cuvânt al  Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, pentru News.


Anterior surse judiciare au declarat pentru Ziarul Libertatea că 14 dintre protestatarii care au participat la manifestația violentă din Piața Unirii vor fi duși în instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce pentru 2 dintre aceștia vor fi duși cu propunerea de arest la domiciliu. De asemenea, alți 3 au primit măsura controlului judiciar.


Protestul față de restricții a degenerat, luni, în Piața Unirii, în jurul orei 1.00. Protestatarii au aruncat cu sticle și bolovani către forțele de ordine. Aceștia au spart patru stații STB și au provocat mai multe pagube. Un jandarm a fost rănit în Piața Unirii, după ce un protestatar l-a lovit cu o piatră, agresorul a fost ridicat atunci de jandarmi și dus la audieri.


Astfel sâmbătă dimineața au avut loc 24 de percheziții în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov, iar 22 de persoane au fost aduse la audieri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă