14 dintre vandalii de la protestele de la Unirii, ARESTAȚI. Ce pedepse riscă aceștia

1 lună in urmă 2

Proteste violente Piața Unirii / Foto: Inquam Photos / George CălinProteste violente Piața Unirii / Foto: Inquam Photos / George Călin

14 dintre vandalii de la Piața Unirii au primit mandate de arestare preventivă. Oamenii au atacat luni seara, jandarmii cu pietre și au distrus stații de autobuz, mașini și automate de alimente. Alți doi vandali au fost plasați în arest la domiciliu și trei sunt cercetați sub control judiciar, relatează Realitatea PLUS.

DUMINICĂ, 04 APRILIE 2021, 18:42

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

25 de persoane au fost duse la audieri pentru violențele din Piața Unirii, din noaptea de 29 spre 30 martie. Părinții și bunicii celor ridicați de jandarmi s-au adunat în fața parchetului, revoltați de faptul că tinerii au ajuns în fața legii.

"Băiatul meu e aici, reținut pentru cele întâmplate. E la audieri, așteptăm (...)  Pai da, dar aia ripostează, ei riposetează și ei, nu le convine ce se întâmplă în țara asta, în România", a spus p[rintele unuia dintre protestatarii din Piața Unirii, care a fost dus la audieri în urma acetelor de vandalism din noaptea de 29 martie. 

"În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusive materiale pirotehnice. Audeirile sunt în desfășurare. Sunt cercetați pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, ultraj cu materiale pirotehnice și furt calificat.

În urma violențelor din Piața Universității, 12 jandarmi au fost răniți după ce au fost atacați de protestatri cu pietre. De asermenea, mulțimea furioasă a avariat mai multe mașini ale jandarmeriei dar și stații ratb sau automate cu produse alimentare. În total, pagubele au depășit 30000 euro", a afirmat comisar-șef de poliție Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă