14.00: Iohannis anunță numele premierului desemnat, dar nu e așteptată nicio surpriză. Ciucă va conduce Guvernul PNL-PSD-UDMR în următorul an și jumătate

1 săptămână in urmă 17

Klaus Iohannis, președintele României, anunță azi într-o declarație de presă numele premierului desemnat în urma consultărilor de azi, care s-au încheiat după două ore. PSD, PNL și UDMR au mers împreună la discuții și cu o singură variantă: Nicolae Ciucă, primul premier în „rotativa” cu PSD.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis, transmise LIVE TEXT de Libertatea

Consultările de la Palatul Cotroceni s-au încheiat în jurul orei 13:30, iar ultimul partid a fost AUR. Azi erau programate discuții și cu USR, însă Dacian Cioloș a anunțat că partidul său nu merge la Cotroceni și a lansat o serie de atacuri la adresa liberalilor.

Structura Guvernului PNL-PSD-UDMR, anunțată oficială

PSD, PNL și UDMR au mers împreună la discuții cu Klaus Iohannis, după ce anterior au stabilit că primul premier din sistemul rotativ va fi din partea PNL. Adică, premierul desemnat va fi Nicolae Ciucă, varianta agreată de liberali.

Tot astăzi, social-democrații au anunțat și cum va arăta viitorul Guvern. PSD va avea 9 ministere şi o funcţie de ministru pentru Secretarul General al Guvernului, PNL rămâne cu 8 ministere, iar UDMR cu 3, cele pe care le-a deținut și în timpul coaliției cu USR.

Numele miniștrilor liberali au fost deja stabilite de către PNL, în timp ce Consiliul Politic Național al PSD urmează să se reunească, tot luni după-amiază, într-o nouă ședință, pentru a discuta propunerile pe funcții.

Vezi aici LIVE TEXT cu principalele decizii luate astăzi în criza politică

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă