13 șoferi, prinși drogați sau băuți la volan în Cluj. Ce stupefiante au ieșit pozitive la testele poliției

1 săptămână in urmă 29

Sambata, 06 August 2022, ora 18:11

124 citiri

13 șoferi, prinși drogați sau băuți la volan în Cluj. Ce stupefiante au ieșit pozitive la testele poliției

Polițiștii rutieri din Cluj au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

În acest context, au fost efectuate aproximativ 1.200 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic, potrivit monitoruldecj.ro.

Polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului. Printre drogurile depistate cu aparatele drugtest se numără metamfetamina, canabisul și cocaina.

În urma controalelor, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

  • Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 23.20, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise.
  • De asemenea, în jurul orei 00.30 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.
  • În jurul orei 01.40, a fost identificat un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat, ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, apaținând unui alt autoturism.
  • Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 03.00, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise, iar în urma controlului autovehiculului s-a identificat o substanță vegetală.

Citeste si:

Cum a ajuns o familie de români să fie amenințată cu poliția, la o tavernă din Thassos. "Ulterior a venit și nota de plată, șoc și groază"

Mulți români își documentează și pregătesc cu atenție vacanțele în Grecia, aleg locul în care vor fi cazați, obiectivele turistice, plajele și tavernele la care vor merge. O alegere...

Trei copii spitalizați după ce au fost răniți într-un accident la Galați. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Accident în județul Galați, sâmbătă, 6 august. Trei copii au fost răniți, potrivit poliției gălățene. E vorba despre copii cu vârste între 3 şi 10 ani. Conform Poliţiei Galaţi,...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă