12 afgani, descoperiți la granița cu Ungaria. Unde erau ASCUNȘI

4 zile in urmă 9

Afgani descoperiți la Frontieră / Poliția Română de Frontieră Afgani descoperiți la Frontieră / Poliția Română de Frontieră

12 cetăţeni afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost descoperiți ascunşi într-un automarfar încărcat cu încălțăminte.

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 11:09

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Azi dimineață, în jurul orei 06:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălțăminte pentru o societate comercială din Elveția.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși printre marfa transportată, doisprezece cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 27 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țară noastră", relatează Poliția de Frontieră Română, într-un comunicat.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă