12.500 de anulări la vaccinarea cu AstraZeneca și 14.500 de programări, într-o zi. Valeriu Gheorghiță: „A existat un grad de neîncredere în acest ser”

1 lună in urmă 1

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat la Digi24 că pe platforma de vaccinare au fost circa 80.000 de programări anulate la imunizarea cu serul companiei anglo-suedeze AstraZeneca, din cauza suspiciunii legate de apariția tromboemboliei, dar, în același timp, sunt peste 380.000 de programări, din care 125.000 pentru prima doză.

”Au fost 80.000 de anulări din platformă, dar sunt și foare multe programări pentru AstraZeneca. Peste 380.000, dintre care 125.000 pentru prima doza. Astăzi, de exemplu, au fost 12.500 anulări, dar 14.500 de programări”, a anunțat medicul militar.

A existat un grad de neîncredere în acest ser, dar, alături de colegi, cred că am reușit să creștem treptat încrederea în aceast tip de vaccin. Conform datelor științifice, rămâne sigur.

Valeriu Gheorghiță:

Coordonatorul CNCAV a explicat că, începând de săptămâna viitoare, în condițiile anulărilor, platorma de programare va începe notificarea celor din lista de așteptare. În plus, „se lucrează ca în momentul în care românii se înscriu pe platformă, să primească un răspuns cu perioada estimată în care vor fi programați”.

Comitetul de Vaccinare a precizat, vineri seară, că se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca, retras săptămâna trecută „din precauție”.

„Azi a fost luată decizia de suspendare a carantinării lotului de la AstraZeneca. Lotul e stocat la nivelul DSP-urilor. De săptămâna viitoare, va fi distribuit către centre”, a spus Gheorghiță.

De asemenea, CNCAV împotriva COVID-19 a anunțat deschiderea, sâmbătă, 20 martie, a 167 de noi cabinete, la nivel național, în care va fi administrat vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech.

Foto: Inquam

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă