112 noi infectări cu Omicron, confirmate în România. Numărul total al cazurilor depistate a ajuns la 295

2 săptămâni in urmă 14

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat vineri, 7 ianuarie, confirmarea a încă 112 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului. Printre persoanele infectate se află și patru copii. În total, 295 de cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului au fost confirmate până acum pe teritoriul României.

37 de persoane dintre cele 112 sunt vaccinare anti-COVID.

De asemenea, dintre cazurile nou confirmate cu Omicron, 48 sunt bărbați și 64 femei care au vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani și provin din municipiul București și 19 județe. Patru dintre pacienți sunt copii cu vârste cuprinse între 0 și 9 ani.

11 persoane au călătorit în recent în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.

Probele au fost lucrate în laboratoarele Institutului Nanțional de Boli Infecțioase Matei Balș și Institutului Cantacuzino.

Miercuri, 5 ianuarie, la ultima raportare, au fost confirmate încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a COVID-19, numărul total de cazuri ajungând atunci la 183.

Primele cazuri de Omicron de pe teritoriul României au fost confirmate pe 4 decembrie.

Ministrul Sănătăți, Alexandru Rafila, a declarat vineri că aproximativ 20% dintre cazurilor de infectare cu noua variantă Omicron a virusului sunt în rândul persoanelor care nu au călătorit în afara țării și nici nu au un contact direct cu un caz confirmat, semn că România a început să aibă transmitere comunitară a noii variante.

„Începe să fie transmitere comunitară în România, deocamdată e transmitere sporadică. Dar e foarte posibil ca în zilele sau săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină”, a spus Rafila.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă