11 site-uri cu promoţii speciale de Black Friday, amendate cu 275.000 de lei pentru reduceri înșelătoare

3 săptămâni in urmă 9

Comandamentului Special Black Friday, înființat astăzi de ANPC pentru a supraveghea promoțiile din această perioadă, a amendat deja 11 magazine cunoscute care vindeau online produse promovate ca fiind la reducere de Black Friday, fără să aplice reducerile din preţul de referinţă, informează Agerpres.

„În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă. Volumul amenzilor contravenţionale aplicate tuturor operatorilor controlaţi s-a ridicat la 275.000 lei”, a informat joi ANPC într-un comunicat.

Astfel, ANPC a constatat că ”se practicau vânzări cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului”.

De asemenea, pe site-ul societăților cu pricina nu s-a indicat ”în mod clar şi neechivoc data la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil”.

Cei 11 operatori verificaţi sunt:

  • Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro,
  • Flanco Retail SA – www.flanco.ro,
  • FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice,
  • Vivre Deco SA – www.vivre.ro,
  • Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro,
  • Arsis Trading SRL – www.arsis.ro,
  • Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro,
  • Elefant SRL – www.elefant.ro,
  • Premium Store SRL – www.premiumstore.ro
  • Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro

ANPC mai informează că acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

”Comandamentul Special Black Friday îşi continuă verificările şi în perioada următoare”, transmite ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat astăzi că înființează Comandamentului Special Black Friday, care va supraveghea permanent, 24 din 24 de ore, ofertele cu promoţii din această perioadă, indiferent de domeniul de activitate.

Primul site care a fost sancționat în contextul Black Friday a fost Altex.ro. S-a întâmplat marţi, 9 noiembrie, când comisarii de la Protecţia Consumatorilor au cerut suspendarea temporară a activității Altex.ro, după ce au accesat site-ul și au descoperit că magazinul vindea peste 1.000 de produse promovate ca fiind la reducere de Black Friday, fără să aplice reducerile din preţul de referinţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă